torstai 1. maaliskuuta 2012

Meidän piha kesällä ja talvella


Välillä sitä oikein hätkähtää miettimään, miten erilaista voi olla omissa kotiympyröissäkin eri vuodenaikoina. Mietin meidän pihaa kesällä ja talvella ja voi hyvänen aika, että ero on valtava. Kesällä touhut on aivan erilaiset kukkapuskineen ja perennoineen. Talvella taas kauniin valkoisen lumen komistuksena jököttävät erilaiset lumilapiot, pulkat ja sukset. Kyllä me suomalaiset asunnoissamme tilaa tarvitsemme, jotta voimme säilyttää kaikki nämä eri vuodenaikoihin tarvittavat vempeleet.

Sitä sortuu helposti valittamaan liiallisesta lumen tulosta, kurakeleistä, kuumuudesta, kylmyydestä jne. Kyllä te tiedätte. Harvoin sitä muistaa ajatella, että on oikeasti harvinaista saada elää maassa, jossa on neljä näin erilaista vuodenaikaa. Ja jos elämä on välillä muuten tasapaksua, niin ainakin säät vaihtuvat, sen tämä suloinen Suomi tarjoaa meille jokaiselle.


Ensimmäistä kertaa keskellä pihamaata on pitkähkö ja jyrkähkö pulkkamäki. Elikkä lunta on tullut todella paljon! Kesällä jos mäen päällä seisoisi olisi monta monituista metirä ilmassa. Hassu ajatus!


Samaisesta paikasta sitten kuva kesällä, jolloin piha on niin kuuma, että nurmikkoon tulee väkisin kuivia kohtia kuivuudesta ja kuumuudesta johtuen. Huh hellettä!

Jos jompikumpi pitää valita, niin kyllä minä olen talvi-ihminen ja tykkään talvesta:)

Mukavia talvipäiviä kamut!

4 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Hih. Kuten aiemminkin todettu, niin ainakin tässä me ollaan erilaisia. Mä olen ehdottomasti kesäihminen. Vaikka neljä vuodenaikaa on ihanat, niin silti voisin muuttaa pysyvään kesään. Pääsisihän sitä sit talvisin käymään täällä :)

Kaaponkammari kirjoitti...

Terhi, hih mä luulen, että useampi ihminen on kesäihminen, joten poikkeus vahvistaa säännön. Kiva kun jätit viestin, minulla on ollut täällä aika hiljaista muutamia vakkarikävijoitä lukuunottamatta:)

Peppi kirjoitti...

Mietin myös tänään samaa, miten erilaiselta pihalla näyttää.(meinasin kamerankin hakea...no ehkä vielä haenkin ;) )
Pihalla ihan eri puuhat näin talvella (no tietenkin) mutta kesällä meillä meno keskittyy takapihalle, talvella etupihalle.
Tykkään kyllä kaikista vuodenajoista, mutta kesässä siitä, ettei tarvitse vartavasten pukeutua jos aikoo pihalle mennä. Voi vaan kävellä ovesta ja jättää sen vaikka auki.

Niiin ja hyvin on muuten lunta siellä teilläkin :)

Kaaponkammari kirjoitti...

Hae peppi ihmeessä kamera ja laita postaus. Minä ainakin lupaan kommentoida, on ne vaan niin suuret nuo erot kesän ja talven välillä.

Täällä on tosiaan kyllä lunta, enemmän kuin Kolilla.:)