tiistai 5. huhtikuuta 2011

Sveitsissä kelpasi

Lämpimät terveiset Alppien juurelta. Olen aiemmin ollut viikon Sveitsissä ja tykkäsin kovasti. Tämä toinen reissu kyllä vahvisti tätä tunnetta niin, että voisin melkein pakata nämä vähäiset kimpsuni ja kampsuni ja muuttaa tuohon maahan. Niin oli kerrassaan minun mieleen paikka: maisemat ihan sanoinkuvaamattomat, ilmasto top kymppi, ihmiset ystävällisiä ja kauniisti käyttäytyviä;tervehtivät toisiaan kaduilla, puhdasta ja siistiä joka puolella, paljon nähtävää ja ilmastosta johtuen ihanteelliset ulkoilu/retkeilymahdollisuudet, turvallista ja lapsiystävällistä. Pienenä miinuksena kallis hintataso,jota saatiin onneksi kierrettyä käymällä Ranskan puolella kaupassa, joka olikin ihan 15 min automatkan päässä.

Meidän lomailuun Sveitsissä toi sellaisen superbonuksen aivan ihastuttava ystäväperheemme, jotka tekivät meidän olosta kerrassaan onnistuneen. He olivat valmistautuneet vierailuun niin kympillä ja koko ajan oli rento fiilis, että emme voi kuin mitä lämpimimmin kiittää heitä. Kesäksi suunnittelimme alustavasti asuntojen vaihtoa, joten toiveissa on päästä takaisin paratiisiin:)

Huomaan muuten olevani ihan out kaikesta blogimaailmassa tapahtuneesta, kun en ole ehtinyt kaikkien blogeja läheskään lukea, joten mitä nöyrin anteeksipyyntö, etten ole tullut tervehtimään. Suonette:)?

Laitan kuvia tässä ja jos toivotte lisää juttuja Sveitsinmatkalta, niin toki sitä satoa riittää:)

 Kuvan huippu on Mont Blanc, joka sijaitsee Italian ja Ranskan rajalla lähes 5000 metrin korkeudessa.
 Päivä Chamonixssa noin kilometrin korkeudessa. Ihmiset olivat terasseilla kesävaatteissa ja laskettelijat pystyivät kuitenkin laskettelemaan täysillä mäissä. Mikä kokemus!
 Shampanjaa Chamonixin terassilla. Voi veljet tytöt ja pojat!
 Yksi päivä oltiin Lausannessa, joka oli todella kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki. Tämä kuva on Lausannen kirpputorilta.
 Tämä kuva Chamonixista. Nuo rakennukset olivat niin kauniita ja kylä mitä söpöin. Sinne kannattaa suunnata.
 Kaapo pääsi leikkipuistoon. Se oli kyllä yksi kohokohdista. Se nautti niin suunnattomasti:)))
 Tässä vielä todistusaineistoa, ilma 22 ja vihreällä palluroilla olevat rinteet AUKI!

10 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Ihan mahtavaa, mäkin haluan Sveitsiin :) Kerro vaan lisää matkasta, mä haluan nähdä ja lukea! Tuohan olis tosi loistojuttu, jos pystyisitte vaihtamaan ystäväperheen kanssa asuntoja, kokemus molemmille.

Kaaponkammari kirjoitti...

Kiitos Terhi, kiva kuulla sinusta ja kiitos tunnustuksesta. Mun täytynee loppuilta haaveilla ihanista miehistä:))) Voisin kaivellakin vielä kuvia Sveitsistä. On se vaan hieno maa.

Heidi kirjoitti...

Kiva kuulla teidän reissusta, kuulostaapa sveitsi(kin) niin pakko-päästä-käymään kohteelle, että tässä blogimaailmassa hengailu tulee pian kalliiksi ;) No, onneksi tälläinen sohvamatkailu on ilmaista!!

Piia kirjoitti...

Nojatuolimatkailukin on välillä oikein mukavaa. Hyvältä näytti ja kuulosti matkanne!
Aurinkoisia kevätpäiviä!

Heidi kirjoitti...

Voi että, ihanissa maisemissa olette olleet :) lisää kuvia ja juttua!

Virpi kirjoitti...

Ihania maisemia, rakennuksia ja kaikkea, aah! Kyllä matkailu avartaa, kun vaan kukkaro kestäis :) Tuo asuntojen vaihto kuulostaa hienolta mahdollisuudelta!

Peppi kirjoitti...

Tervetuloa kotoSuomeen!! Ihanat maisemat ja ihanan lämmintä Sveitsissä... Huimaa jos voitte vaihtaa asuntoja tuttujen kanssa, varmasti helpompaa kuin ventovieraiden. Ihana mahdollisuus. Ja kuviahan on aina kiva katsella :D eli en pane pahakseni jos lisää lomakuvia esittelet.

Minna kirjoitti...

Morjens ;)! Siis voi onnellisia! Teillä ihan huippureissu takana :). Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, kiitos!

Asunnonvaihto kuulostaa hyvältä ajatukselta! Hienoa!

Mä olen kanssa ollut pakon sanelemana blogistaniasta poissa mokoman noroviruksen takia. Se on nyt pyörinyt meillä kaikilla lapsilla ja kolmatta viikkoa. Ei jaksa enää :(.

Halit!Ja tervetuloa takaisin seuraamaan lumien sulamisa ;)!Huomenna ne lähtee!

T. Minna ;)

-m- kirjoitti...

Kape on niiiiin onnessaan tuolla leikkipuistossa!

Jutta kirjoitti...

Moikka!!
Nyt ehdin kerrankin lueskella tata sun blogia, taa on ihan mahtava. Oli ihan mahtavaa kun olitte meilla vierailulla, se teki ihmeita meikalaisen stressille!!
Olette tervetulleita koska vaan! Ja asunnonvaihtoa silmalla pitaen, me lomaillaan nailla nakymin heinakuun lopulta elokuun puoleenvaliin. Eli ei muuta kun reissua miettimaan! Niin ja teilta muuten jai ne Kapen siniset ruokailuvalineet, ja se shamppanjapullo. Laitetaan ne joidenkin vieraiden mukaan. Isot halit ja terveisia perheelle, erityisesti Paavolle :)
Jutta