maanantai 22. marraskuuta 2010

Purkkeja ja PurnukoitaTänään tuleekin pieni postaus mun lempparikeittiöpurkeista ja purnukoista. Useimpiin esineisiin liittyy jokin tarina. Mulla on sellainen tapa, että aina reissussa, pienelläkin sellaisella, ostan kotiin jonkun pienen tuliaisen ja sitten joka kerta esineeseen tarttuessa tulee lämpimiä muistoja matkan varrelta. Sekä koti- että ulkomaanreissuilta ostankin mieluiten tuliaisia kotiin vaatteiden tai kenkien sijaan. Nyt monet minut tuntevat saattavat hymyllä, sillä välillä innostun ostamaan myös niitä.

Nämä ensimmäiset Riviera Maisonin öljypullot ovat viime kesän reissulta Vääksystä. Käytän niitä ihan päivittäin ja ovat todella näppärät kaataa ja käyttää ruoanvalmistuksessa. Vääksyssä on muuten aivan ihania sisustusliikkeitä ainakin kolmen kappalein.

Riviera Maisonin tuotteet on kaikki kauniita ja siellä Vääksyssä tavaraa oli kokonainen kaupallinen, huoh! Mutta halvan kierroksen saa Riviera Maisonista tutustumalla heidän nettisivuihinsa www.rivieramaison.com
Sitten nämä mun toiset lempparit vanhanaikaiset lasipurkit. Niiden tarina tulee tuolta Keski-Suomesta. Sukulaisperhe oli hylännyt Karhula purkit kylmän navetan yläkertaan ja minä nappasin ne sieltä silmät kiiluen. Purkeissa säilytän jauhoja, hapankorppuja, leseitä etc. Kaakaota en oikein uskalla säilyttää, kun pojat saattavat mäsäyttää purkin kiireessä kivilattialle:) Ja uusia kun ei saa helposti. Suurimman Riihimäen purkin nappasin joskus muutamalla eurolla kirpputorilta. Se onkin eri kokoinen mutta yhdessä muodostavat mulle tärkeän purnukkarivin.

Kolmantena nämä Arabian maustepurkit. Niitä mä pidän pitkänä liutana liesituulettimen päällä ja niitä onkin mulla ollut jo parikymmentä vuotta, eikä yhtään mennyt rikki, mukavaa!

          

Sitten tämä lahjaksi saamani kori, jossa aluksi säilytin sipuleita mutta nyt sipulit ja vauvanruokapurkit lepäävät korissa sulassa sovussa. Ehkei esteettisesti mikään kaunein silmänilo, mutta en viitsi purkkeja kaivella mistään kaapin syövereistä, kun pojalla on niin hyvä ruokahalu, että purkkeja kuluu koko ajan.

Ajatelkaapa rakkaat blogin lukijat, jos me aikuisetkin voisimme tarjota lapsillemme tai itsellemme maittavan aterian korkkaamalla purkin auki ja painamalla 10 s mikronnappulaa. Mutta ei vaan onnistu, vaan ainakin meidän perheessä täytyy vaan noita kaikkia yllä olevia purnukoita käyttä ennen kuin ruoka on valmista!                                                           


Kaaponkammari odottaa kommentteja, pienikin riittää:)

5 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Tuli itellekin ihan purkkihimo!

Kaaponkammari kirjoitti...

Purkkeja vaan hommaamaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Purkkihimo iskee! t. K

Anonyymi kirjoitti...

Heh, meillä samanlainen Riihimäen purkki, tosin joudun varmaan palauttamaan Riikalle, kun hunaja siitä syöty...tai, jos vaan sanoisi, että se meni rikki;)T. Nanne

Kaaponkammari kirjoitti...

K: purkit vaan esille:)
Nanne:ota omaksi, on niin komea prkki:)