sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Pyykkitelinekuulumisia


Viikonloppu on mennyt pihalla puuhastellen ja ollaan saatu ihan mukavasti tehtyä keskeneräisiä projekteja. Yksi suurimmista edistysaskeleista on ollut PYYKINKUIVAUSTELINE. Tähän asti olen ollut sitä mieltä, etten omalle pihalleni huoli isoa pyörivää pyykinkuivaustelinettä, koska minusta ne on rumannäköisiä. No, nyt oon vaan todennut, että sehän on ihan loistava keksintö. Pyykki kuivaa nopeasti ja voi pestä paljon pyykkiä kerralla. Niin ne omat periaatteet vaan murenee ja olen onnellinen käytännöllisestä telineestä.


Maalämpöön meillä siirryttiin pari kuukautta sitten mutta odotan kovasti, että maalämpöön saadaan sellainen lisämokkula, jolloin saadaan koko talo viileäksi. Lisäosa on tulossa ensi viikolla ja sitten vaan asennus. Sen jälkeen taidankin linnoittautua sisälle.
 Meidän tontti on todella paahteinen, eikä puut tai muutkaan varjosta sitä, joten viilennyslaitetta odotellessa kamut:)13 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Onpa teillä kaunis ja iso piha, ja niiiin hyvin hoidettu! Laitahan postaus tuosta terassista, mua kiinnostaisi kovin millainen se on kokonaisuudessaan! Meillä on luultavasti kesän lopussa terassiprojekti ja ideoita keräilen. Nyt piha on ihan tyhmä, kun terassi puuttuu, tai on kaiteeton pienenpieni terassi, jossa on grilli ja lasten uima-allas :D Sain sentään paviljongin korvaamaan terassia siiheksi kunnes sellaisen joku rakentaa, heh.

Peppi kirjoitti...

Ihania istutuksia teitin pihalla! Tykkään tuollasista kauniista kokonaisuuksista. Jospa joskus itelläkin.
Meilläkin sellanen pyöreä pyykkihärveli. Haaveilin vähän toisenlaisesta, mutta ihan OK tuokin, ei tietty ihan keskellä pihaa.... Ja oikeesti ihana, kun saa raikasta pyykkiä noppeesti kuivaksi pihalta.

Minna kirjoitti...

Kaunis ja iso puutarha teillä :)!Tuossahan on kova homma jo nurmikonleikkuussa, huh! Pyörivä pyykinkuivatusteline on kyllä kätsy, meillä ei sellaista ole, mutta muistan lapsena roikkuneeni ja pyörineeni sellaisessa (ilman lupaa luonnollisestikin), hih ;). Vähän kuin lintsillä..

Kivannäköinen terassi! Mä kanssa toivon, että laitat lisäpostausta :). Äläkä unohda ripsiä asiasta viidenteenkymmeneen..;).

Halit maanmainiolle kamuselle :)!

t.Minna

Virpi kirjoitti...

Ai kun kaunis piha. Meilläkin aika paahteinen piha on, joten uskon että pionit teilläkin viihtyisivät (olit postaukseeni kommentoinut noista pioneista :)). Terassikin näyttää oikein viihtyisältä. Mukavaa alkavaa viiikoa! :)

Kaaponkammari kirjoitti...

Terhi, kiitos. Tuo terassi on ihan kiva, sellainen vaaleanharmaa ja siitä väristä olen tykännyt. Se kiertää vähän niin kun talon ympäri sillain asteittain. Sitten on portaat tänne yläterassille, joka on yhden sivun levyinen. Mulla ton kameran kanssa aina vaikeuksia, joten jos saan jotain julkaisukelpoissta, pidän mielessä terassitoiveen. Tänäänkin räpsin kuvia ja muutama julkaisukelpoinen ja sitten vielä tuo bloggeri on aika mahdoton. Ollaan kuulolla:)

Kaaponkammari kirjoitti...

Hih, meillä nyt kanssa pyykkihärveli, tosin ei ihan pyhänä lehmänä keskellä pihaa meilläkään. Huomenna taidan ostaa PYYKKIPOIKIA:) Kotiäidin pienet ilot. Minusta teillä oli kaunis piha, joten kyllä teillä kokonaisuuksia sielläkin on:) Lomailu on varmasti nyt sinulla ihanaa, kun ei ole koulua.

Kaaponkammari kirjoitti...

Virpi: Kiitos ja hyvä tietää noista pioneista, että voisivat menestyä. Mummo sanoi aina niitä haasteellisiksi, mutta upeita ovat. Maksoivat yksi oksa kukkakaupassa neljä euroa, joten arvokkaita ja hienoja ovat:)

Kaaponkammari kirjoitti...

Villa Kajava: Moi Minna! Hih ne ripset, en uskalla kuvaa laittaa, vaikka ne on ihanat. Ehkä taas joku päivä uskallan, nyt en:)))) Terasseista voin yrittää postata, mikäli yksikään kuva onnistuu. Toi kuvaaminen on tuskaa välillä. Täytys hommata hovikuvaaja:) Tuo pyörivä pyykkiteline tuntui lapsena jotenkin niin hienolle ja makeelle ja tosiaan niissä naruissa roikuttiin, niin että löystyivät semmoseksi löysäksi:) Ihanata viikkoa sinne ja toivotaan, että helteet helpottaa.

Peppi kirjoitti...

Tuo pyykkitelineessä roikkuminen kuulostaa tutulle.. Meidän pihalla on "karuselli" pyörinyt ja joutunut kiljumaan&kieltämään.
Terassi kuulostaa ihanan isolle - lisäkuvia odotellessa :)
Hermot menee kyl tän bloggerin kans pian - tosi takkuileva.

Kaaponkammari kirjoitti...

Peppi: Tosiaan hankalaa tehdä postausta kun kuvien lataus kestää valovuoden. Saas nähdä milloin meidän pyykkiteline on karusellinä:)

Unknown kirjoitti...

Kivan näköinen piha. Meillä on myös maalämpö, millainenkohan lisänappula siihen viilennykseen tarvitaan? Asutaan rivarissa ja isoista ikkunoista paahtaa arska sisälle ja viilennystä kaivattaisiin kans =)

Kaaponkammari kirjoitti...

Maan viilentämiseen tarvitaan konvektoripatteri, jossa kierrätetään lämpökaivon viileää nestettä. Lisätietoa saa rautakaupoista, mutta osaaminen saattaa vaihdella:) Hinta asennettuna n 1500-2000 euroa riippuen konvektoripuhaltimen tehosta ja mallista. Haastattelin miestäni, itse en näistä ymmärrä tuon taivaallista. Käyttäminen on lähes ilmaista.

Unknown kirjoitti...

Kiitti! Mun pitää miehelle puhua, se SAATTAA tajuta pikkasen enemmän kuin minä kans näistä asioista =D