torstai 20. tammikuuta 2011

Keskimmäisen pojan kammari


Hetkeen ei ole tullutkaan kirjoitettua. Tuntuu, että nämä päivät menee niin hujauksessa, ettei ehdi kirjoittamaan, vaikka mieli tekisi. Kirjoittaminen vaatii oman tilan ja hetken aikaa miettiä. Tosin aika hassua, että usein ajatus siitä, mitä seuraavaksi kirjoittaa syntyy autolla ajaessa, ruokaa laittaessa tai yöllä. Alitajunta tekee selvästi työtä minun puolesta. Villi homma.



Meillä poikien kammareiden laitto jatkuu. Kaapon kammari on niin valmis kuin se tähän hätään tulee. Sitten on tämä keskimmäisen pojan huoneen vuoro. Hänellä oli aiemmin vanha puusänky, joka oli kerrassaan niin kapea, että oli pakko hommata uusi. Oletteko muuten kiinnittäneet huomiota vanhojen huonekalujen kokoon? Ne ovat kooltaan paljon pienempiä kuin nykyään. Ennen taidettiin tehdä enemmän hommia, syötiin perusruokaa ja pysyttiin hoikkina. Voi hitsi, kyllä pitäisi tavoitella samaa tilaa nykyihmistenkin. Itseni mukaan lukien:)



Lipastoiksi laitoimme Ikean peruslipastot, jotka meillä oli jo aiemmin. Muuramella on saman näköisiä ja mielelläni ottaisin ne, mutta nämä on Ikean tuotantoa jostain kumman syystä:) Sängyksi valikoitui 90 sm leveä laidallinen perussäsnky. Keskimmäisen ainoa toive oli, että hän halusi laidan sänkyynsä. Hän totesi, että runkopatjassa on sellainen tunne, että tippuu sängystä ja sen takia sitten hommattiin laidallinen sänky. Sängyn alla on todella tilavat ja isot laatikot, jonne kätkeytyy legot ja autot. Ne on melkeinpä ainoat lelut, jolla hän enää leikkii. Näiden sänkyyn kuuluvien laatikoiden avulla pääsin eroon turhista laatikoista ja koreista. Huomaan tykkääväni aika selkeistä linjoista. Yöpöydäksi päällystin vanhan keinonahkaisen rahin vaaleanbeessillä ruutukankaalla. Yöpöydällä hän pitää 9-vuotiaalle tärkeitä juttuja: hammasrautoja ja Aku Ankkoja.

Seinältä puuttuu vielä jääkiekkomaila poikittain, jonne hän ripustaa viirejään ja mitalejaan, jota on joukkueena voitettu. Ne on vielä hänen ikäiselleen tärkeitä juttuja ja täytyy sen takia laittaa seinää koristamaan, vaikkei nyt sisutuksellisesti ole mikään napakymppi. Tapetti on yhtä vanha kuin meidän talo, mutta vielä tykkään siitä. Yksi seinä on poikkiraidallinen kuvan mukainen ja muut ovat vaaleita seiniä.
Verhot on vaalean beessiä pellavaa kirpputorilta. Ovat näköjään Ikeasta. Verhojen päällä on Prinsessa ja Auto blogin pitäjän ihana lippuviiririvi. Nyt muuten olen lippuviiri lakossa. En saa enää ostaa enkä tilata niitä mistään, mutta tässä kohden en ole voinut vastustaa kiusausta. Suosittelen kaikille hänen tekemiään lippuviiririvejä. Ovat laadukkaita ja ihanat värit. Luonnossa vielä kauniimmat kuin kuvissa.


Sitten laitoin vielä muutamia tyynyjä pyöreän maton päälle. Niin, koulupöydät on meidän perheessä aivan turhia kapistuksia, eikä niitä tänne hommata pölyä keräämään. Kummallakin isolla pojalla ollaan yritetty, mutta meillä ne toimitti kaatopaikan virkaa. Läksyt tehdään keittiössä, lattioilla, bussissa ja keväisin kirjoja löytyy kuistilta ja milloin mistäkin. Pääasia, että ne on tehtynä. Meille se on aivan sama, missä ne tehdään:)



Pienten lasten huoneita on tosi mukavaa sisustaa ja niistä saa vaivattomasti kivoja. Mutta mitä isommaksi lapsi tulee, on huoneen sisustaminenkin jo vähän haastavampaa. Eikös se niin mennyt pienet lapset pienet murheet, isot lapset isot murheet. Se taitaa päteä tässäkin. Oletteko samaa mieltä?


P.S Kaapo on tänään 8kk, pituutta 74 sm ja painoa 10160g. Osaa taputtaa, kieriä, sanoo ättätätätätää, ja on koko perheen ihana silmäterä:)

16 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Ihana Kaapo :) Joko hänellä muuten on kovasti hampaita? Mä löysin Aapolta tänään toisen hampaan. Yöt onkin mennyt hieman niin ja näin, toivottavasti hampaiden takia.

Meidän täytyykin 'alkaa harjoittelemaan' taputtamista :) No ei vais, kaikki aikanaan.

Kivalta näyttää huone, tykkään tuosta raitatapetista kovasti. Ja juu, mullakin ajatuksia blogijutuista tulee sellaisissa paikoissa, joissa ei voi kirjoittaa ja sitten myöhemmin ei vaan löydy aikaa. Yötöitä pitää asian suhteen tehdä :D

Kivaa alkavaa viikonloppua!

Kaaponkammari kirjoitti...

Kiitos Terhi yökyläilystä luonani:) Kaapolla tais tänään puhjeta kolmas hammas ja taputtaminen tuli viikko sitten vahingossa. Neuvolantäti sanoi tänään, että seuraavaksi pitäisi sitten istua. Voi nämä meidän pienet ei saa enää yhtään kasvaa, nyt stoppi sille. Ne on niin ihania mamman mössyköitä. Terkkuja Aapolle!

-m- kirjoitti...

Voi Kapsua! Ihana sottapytty.

Kiva huone P:llä. Ja lippurivi on tosi hieno.

Minna kirjoitti...

Voi mikä suloinen pikku-ukkeli ;)! Silmät isoina ihmettelee kuvassa! Paljon on jo taitoja Kaapolla, taitaa olla kova kiire päästä isompien poikien perään..

Rauhalllisen näköinen huone :). Täällä kanssa yksi, joka liputtaa ikean lipastojen puolesta! Meillä löytyy samaisia lipastoja kolme kappaletta, hyvin toimivat ulkonööllisesti että käytössä. Sänky muuten tosi kivannäköinen! Meillä esikoisella vielä jatkettava sänky, kun hänen huoneensa on tosi pieni :(. Ja siellä vielä marsut ison häkin kanssa tilaa viemässä. Tuo tapetti on kiva, mä haaveilen vaihtavani esikoisen huoneeseen raidallisen kapan, kun vain löytyisi..

Hih, alitajunta jyllää omia aikojaan. Jostain se juttu sitten kumpuaa ja jotkin jutut jäävät odottamaan (ja ehkä unohtuvat). Nyt aamiaista pikkuihmisille :)!

OIkein kivaa perjantaita!

toivotteleepi MInna :)

Kaaponkammari kirjoitti...

m: Niin on, tykkään itsekin lippurivistä.

Minna K:Jatkettava oli meilläkin tänne asti, mutta nyt siirryttiin nuorisomalliin:) Ei lastenhuone minusta niin iso tartte olla. Pieni luo turvaa, eiks niin?

Raidallisia kankaita on aika kivoja, jos jaksaisi itse ommella.
Välillä haaveilen moniin huoneisiin laskosverhoista ja niitä on käsittääkseni aika helppo tehdä sellaisia valelaskosverhoja.

Jokuhan vois tehdä jutun niistä ja sitten vois yrittää tehdä.

Ihanaa perjantaita sinulle lapsosten kanssa!

erikA kirjoitti...

Aivan ihana tuo tapetti. Itse tykkään kovasti raidallisista tapeteista ja kaikissa tapeteissa meillä onkin jonkinlaista raitaa. Voi, että mäki odotan, kun saa laittaa sitten joskus pojalle oma huone. Tilaa kyllä olisi jo nyt, mutta ei vielä raski erottaa lapsia omiin huoneisiin kun ovat vielä niin pieniä.

Unknown kirjoitti...

Kivan ja rauhallisen näköinen huone =) Tykkään erityisesti lipuista ja raidallisesta seinästä.
Meillä myös vanhin muksuista harrastaa jääkiekkoa ja mailan olen luvannut seinään laittaa...

Nina kirjoitti...

Tosi kaunis huone, tykkään! Värimaailma ja kaikki on todella mun makuun, ihana :)

Ja Kaapo, onpas hän suloinen!

Ps. Mulla on aina taskukokoinen moleskinen vihko mukana, jos vaikka joku hyvä postaus-idea iskee kesken kaiken reissun päällä! Enemmän siellä taitaa kyllä olla erilaisia muistilistoja ostoksista ja tehtävistä ;)

Kaaponkammari kirjoitti...

erkika: lapset saavata turvaa toisistaan ja heitä on ihan turha erotella liian aikaisin. Kyllä ne vielä kekeävät olla omillaankin.

mia: kiva kuulla, että on muitakin jääkiekkoperheitä. Siitä harrastuksesta riittäisi kirjaksi asti, joten parempi, etten kommentoi. Pojat tykkää hulluna, mutta vie aikaa aivan tolkuttomasti. Joka ilta on mies ja pojat poissa noin yleistetysti.

Nina:Kiva jos tykkäsit. Normaalioloissa minusta huoneessa on kiva ja rauhallienn tunnelma mutta nuo kuvat on minusta jotenkin ankeat. Se johtuu siitä, etten oikein osaa kuvata tai sitten siitä, että mulla tavallinen digikamera, eikä mitään sen kummempaa. Mutta en nyt voi s
enempää satsata tähän.

Tuo muistivihko oli hyvä idea. Välillä syntyy vaan ajatus jostain lauseenparresta jonka haluaa kirjoittaa, tai jostain pienemmästä jutusta, jota ei muista, jos ei kirjoita ylös. Silloin pitäs olla just se muistivihko mukana. Täytynee kantaa jatkossa. Kiitos vinkistä!

Peppi kirjoitti...

Rauhalliset sävyt huoneessa ja kivat noi sängynalussäilytyslaatikot myös -siistit. Meil olis tuollasille tarvetta kaikennäköiselle Petshopille yms. Brazille...
Se jääkiekkomaila on varmaan ihan hauska/erilainen sisustusjuttu pojan huoneessa.
Ja Kaapo on kyl ihana sottapytty - ei ihme jos koko perheen silmäterä:)

Linda kirjoitti...

Suloinen Kaapo :) Ja kivalta näyttää tuo poikien huone!!!

Hyvää lauantai-iltaa sinne :)

Kaaponkammari kirjoitti...

Peppi: juu nuo laatikot oli aivan loistavat, tosi isot. Sinne joku brazzi tosiaan mahtuisi. Kaapo on oikea sottapytty, mutta niin hellyyttävä syödässään(kin). Kymmenen vuoden tauko lapsenteossa tekee pään ihan höperöksi. Suonette anteeksi pienen hössötyksen.

Linda: Kiitoksia, että tykkäsit. On parempi kuin entinen ratkaisu ja pojat viihtyvät.

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Ihana kaapo :)
Mullakin laukkaa ajatus seuraavasta postauksesta milloin missäkin. Joskus on sellainen tunne, että on pakki päästä kirjoittaan, mutta ei ole aikaa, rauhaa tilaa ym. Varmaan jotain luomisen tuskaa :D

Ihanan siisti huone! Mäkin tykkään sisustaa tota Niilon huonetta, mutta melkein on työ turhaa, kun se tuhoo aina kaiken :)

anrinko kirjoitti...

Kaunista ja rauhallisen näköistä.
Ihanat nuo värit!
Mä kanssa tykkäisin laittaa tuollaista rauhallista lapsille, mutta nuo isommat haluaa jo räväkämpää menoa.
Kiitos kauniista kehuistasi tuosta lippunauhasta. =) Tuli hyvä mieli.

marika kirjoitti...

Söpöinen Kaapo siellä:)
Mahtavan raikas tai sellainen reipas tuo raidallinen tapetti, sopisikohan meidänkin ison pojan huoneeseen... Ja niin siisti ja selkeä huone, kateeksi käy! Meillä pojan huoneessa on miljoona sähköjohtoa, pitkin poikin lattiota! Puhumattakaan muusta roinasta:)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas todella ihana toi Paavon huone! Sulla on kyllä tyylitajua ja silmää...Kaapo on niin söpö, ruoka pitkin naamaa :) terkuin Katariina