sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Käynnissä jotain pientäUsein mä kelailen kotini suhteen jotain pientä tai vähän suurempaa muutosta. Suunnitelmat kulkevat siinä taustalla kun olen täällä mun "duunipaikalla" eli kotona Kaapon ja isojen poikein kanssa. Luulen, että saan siitä virtaa aika lailla, vaikka muuten akut olisi vähissä.Olen luonteeltani vaihtelunhaluinen ja kyllästyn kotonakin asioihin ja esineisiin nopeasti. Sen seurauksena teen myös nopeita ratkaisuja ja välillä virhearviointeja kotini hankinnoissa (vrt, mm. edellinen postaus.). Oikeastaan mua ei se nopeatempoisuus päätösten suhteen haittaa. Se on sitten sen ajan murhe, jos joku ei onnistu. Se on vaan tavaraa ja kyllä niistä omansa pois saa, jos on oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Niinhän se meni tää meiän rakennusprojektikin. Yksi aamu kattelin vaan huvikseni tontteja Hesarista ja sitten järki-ihminen (mun mies) kattoi tontin muotoa ja maaperää ja totesi sen hyväksi, vaikkei oltu ajateltu rakentaa sen kummemmin siinä elämänvaiheessa. Päätös asiasta syntyi sinä aamuna. Ja kyllä kannatti, vaikkei sitä Onnelaa syntynytkään.


Sisustuksessa on minusta mukavaa vuodenaikojen ja tapahtumien vaihtelu. Nyt on sellainen tilanne, että joulun jälkeen on meneillään hetken seesteinen, väritön vaihe. Nyt kuitenkin jo hetken ollut hieman levoton olo asian suhteen ja viikko sitten bongasin tän mun mielestä ihanan keväisen lautasen ja siitä se taas läks. Pikku hiljaa alan kaivata värejä. Pääsiäinen on ihan parasta aikaa ja jo syksyllä ostin pääsiäiseksi astiapyyhkeen. Oon kun Sulo Vilen, kun halvalla saa ...

Millaisella skaalalla siellä mennään värien ja sisustuksen vaihtelun suheen?


Jokainen kommentti asiasta tai asianvierestä on mulle tosi tärkeitä.

18 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Mä oon aika laiska vaihtelemaan värejä varsinaisessa sisustuksessa. Juhlien ja pyhien aikaan laitan jotain kuhunkin juttuun sopivaa, jos ei muuta niin vaikka pääsiäisenä valkoisten tulppaanien sijasta keltaisia :) Nyt mulla olis pskottava tarve saada uudet sohvat, valkoiset Ektorpit ja tummanharmaat matot olohuoneeseen. Saas nähdä minä vuonna toteutuu.. ;)

Heidi kirjoitti...

Mulla ei ole mitään erityisiä värejä tiettyihin vuodenaikoihin, sisustuksessa. Ja muutenkin vaan jouluksi on erityisiä koristeita jotka sitten otetaan joulun jälkeen pois. Muuten tää talo sisustuksineen säilyy samana vuodenajasta toiseen. Mutta olen tosi vaihtelunhaluinen kuitenkin, kyllästyn verhoihin, mattoihin, huonekaluihin vaikkakin nyt on pitkään jo säilyneet nää samat :)
Huonekalujen vaihtoa olen suunnitellut jo jonkin aikaa mutta siihen tarvittais miehen lompakkoa...ja mies ei oo innostunut yhtään :(

Nina kirjoitti...

Täällä mennään aika pitkälti valkoisella. Ja ruskean eri sävyillä. Tosi pelkistetyn ystävä eikä tekstiilit tms. muutu vuodenaikojen mukaan.

Ihastelen kaikkia runsaita sisutuksia, joissa käytetään värejä ja on mielenkiintoisia tavaroita jne, ne näyttää niin ihanilta ja kodikkailta. Mutta en silti osaisi ajatella sellaista meille. :)

Heidi, Onnea on... kirjoitti...

Vaihtelu virkistää :)
Mulla on nyt vaaleaturkoosi lempparina. Vaaleaan ja neutraaliin "taustaan" tykkään yhdistellä raikkaita ja pastellisia sävyjä. Toisaalta olen nyt on myös ihanien nostalgisten tapettien lumoissa :)

Villa Kajava kirjoitti...

Kivoja kuvia ja tuo teksti osui ja upposi tänne! Aiemmin ostin juttuja paljon spontaanimmin, mutta nyt tämä tilanpuute on "opettanut", että parempi hetki miettiä (kiertää vaikka kauppa ympäri tai poistua kaupasta, miettiä yön yli, jne.) sitten huomaa pääseekö uudesta jutskasta irti vai onko se ihan must :). Tuleehan niitä huteja vieläkin, mutta tällä taktiikalla kuitenkin vähemmän. Mä tykkään väreistä, mutta mikäli käyttää murrettuja ja rauhallisia sävyjä, on itsellä "rauhallisempi" olo, väripilkuiksi riittää (tässä kodissa) tyynyn päällisiä vaihtamalla, kukkia, pienillä sisusutusjutskilla. Kevättä kohden vihreä ja turkoosi "mun" värejä :).

Mulla olisi sulle tunnustus blogissani :)! Tulehan noutamaan!

Mukavaa sunnuntaita!

t.Minna :)

Peppi kirjoitti...

Meillä sisustusprojekti aika kesken. Johtunee siitä, etten tiedä oikein mitä haluan. Toisaalta haluisin vaihtaa voimakkaat värit kaikkiin huoneisiin, toisaalta haluaisin tosi vaaleaa, johon sit voi lisätä verhoilla, tyynyillä yms. väriä. Ehkä tuohon vaaleaan ollaan menossa. Ja samoilla mennään läpi vuoden, ehkä jouluksi joulujuttuja.

Tuo kukkasipulimaljakko on ihana ja keväinen!
..ja tuo mieleen rakkaan mieheni syksyllä roskikseen heittämät 40 tulppaaninsipulia, jotka aion pihalle laittaa -grrrr.

Kaaponkammari kirjoitti...

Terhi: toi pakottava tarve kuullosti niin tutulle. Kun jotain saan päähäni, niin sitten se on toteutettava, ennen kuin sen saa pois mielestä. Ektorp on kiva sohva. Kattelin sitä just eilen. Tais olla yksi kappale löytönurkassakin. Kaunis on.

Heidi: En minäkään huonekaluja pysty vaihtelemaan, kun ei ole varaa mutta just pieniä halpoja ratkaisuja käytän. Niillä saa kummasti muutosta. Vaikka vain kukkakimpulla:)

Nina: Mäkin tykkään pelkistetystä perusolettamuksena, mutta sitten vähän laitan piristystä matkaan mukaan fiiliksen mukaan ja tietysti kukkaron:)

Heidi Onnea..: Mä ihailen kanssa noita tapetteja mutten itse kauhean koukeroisia viitsi laitella, sitten niihin taas kyllästyisin mutta kyllä ne kieltämättä kiehtovat aika paljon. Täältä saa inspiraatioita niin paljon, kun muut laittavat.

Villa Kajava: Mä olin niin onnellinen tunnutuksesta ja olen leijunut koko päivän. Laitan sen eteenpäin. Nyt oon laittanut myyntiin tavaraa. Sekin on oma operaatio. Ennen en voi ostaa uutta, ennen kuin vanha on myyty. Nyt täytyy muistaa se. Miten se sitten kuitenkin aina unohtuu? Tänään mies on koonnut yhtä uutta tasoa, pojan uutta sänkyä. Ne sain niin halvalla, etten voinut olla ottamatta, kun tarve oli. Mutta pitäisi ehkä enemmän miettiä. Kiitos ihanasta tunnustuksesta. Olet ihana blogiystävä.

Peppi: mä tykkään sillai, että perusväri on vaalea, valkoinen on ihana ja sitten vaihtelen just verhoja, tyynynpäällisiä, kukkia hieman. En tosin pysty kauheesti, vaikka haluaisin. Mutta pienillä jutuilla saa ihmeitä aikaan. Voi hyvät hyssykät niitä kukkasipuleita. Mutta lohduttaakseni. Mulla ei nouse mitään. Aina se jää. En taida olla oikein viherpeukalo.

Mia kirjoitti...

Nättejä kuvia!
Mä kanssa vaihtelen aika useasti sisustusta, tai itseasiassa mä vaihtelen aika useasti koko koteja (olen muuttanut 18 kertaa ja kaksi vuotta on mulle jo tooooosi pitkä aika asua jossain).
Nyt on menossa värikäs kausi, välillä on ollut ihan valkoisiakin kausia mutta yleensä sisustus aina palaa jonkunmoiseen peppipitkätossumaiseen hallittuun(?) värikkääseen kaaokseen.
Saa nähdä mitä seuraavaksi, isojen poikien kanssa on ainakin suunnitelmissa heidän huoneensa uudistus =)

Maria kirjoitti...

Ihana postaus! :) Minäkin odotan jo kovasti pääsiäistä! En ainoastaan sen takia, että saan silloin jo juosta vaan sen takia, että saa niitä värejä kotiin. Maalaamme lasten kanssa (toivottavasti!) pääsiäismunia ja tipuja pöydille :)

Tänä vuonna aion panostaa enemmän pääsiäiseen kuin aiempina vuosina, en tiedä miksi :)

Mukavaa uutta viikkoa!

-m- kirjoitti...

Kivat noi kukkasipulit tossa maljakossa. Mitä kukkia sieltä aukeaa? Harmi kun se pääsiäinen on niin myöhään tänä vuonna... sitä saa vielä tovin odotella!

Sini kirjoitti...

Itsekin kyllä ihan koko ajan suunnittelen jotain uutta. Toteutus jää vain yleensä, mikä on ihan järkevääkin, kun monesti tulee vielä parempi idea. Nyt mennään hempeillä pastilleilla, mutta tiedän, että kohta tulee keltainen ja vihreä. Tekstiilejä on nopea vaihtaa (tosin verhoja en jaksa). Makkarin meinaan tapetoida ja maalata tässä piakkoin, jahka saan aikaiseksi :)

Todella pirteät ihana keväiset sävyt kuvissasi!

Marika kirjoitti...

Vastavierailulla! Tiedätkö, kahlasin sun blogin kokonaan ja klikkasin itseni lukijaksi, ihana blogi täällä:)
Väreistä, meillä mennään nyt valkoisella ja ruskealla, kevääksi ja kesäksi varmaan väritkin viilenee...
Vuodenaikojen mukaan kyllä meillä värit vaihtuu ja joskus kyllä muutenkin:)

Kaaponkammari kirjoitti...

Mia: 18 kertaa ompa paljon. Mulla on muutama kerta ollut tosi työn takana. Värit ovat kyllä kivoja ainakin lastenhuoneessa.


MAria:kiva jos tykkäsit postauksesta. Välillä ne onnistuu paremmin ja välillä vähän huonommin, mutta pääasia että jotain kirjoittaa. Kun on kotona ehtii juhlapyhiin keskittyä hieman paremmin, ehkä siksi niitä odottaa eri lailla kuin työelämässä.-m- Ikeasta ostin ton hässäkän ja pian selviää, mitä sieltä tulee. Vähän on pienen narsissin näköisiä nua, mutta nuo juuret on tosi kauniit.

Sini: kiva että tykkäsit. Täytyy tulla taas visiitille ja seurailla, miten kotisi muuttuu. En minäkään verhoja vaihtele, vaan ihan pienillä jutuilla tulee uutta.

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Mä olen kans aika impulsiivinen. Virhearviointeja ja ostoksia tulee, tosin budjetti rajoittaa. Sitten kun mennään seiniin (tapetit) tulen ekstra varovaiseksi. Kun tiedän sen impulsiivisuuteni :)
Kevääseen kuuluu värit. Ennen ne oli melkein vain pastellisävyjä, mutta nyt voimakkaampia. Meillä elämä muuttuu nyt aika lailla ja uudesta kodista haaveilu pitää lopettaa. Tätä taloa alkaa nyt sitten katselemaan uusin silmin, kun kaikki tehtiin niin, että olis helppo myydä.

Kiitos ihanasta kommentista. Pitää hakea se punkku :D

Sanna-Riikka kirjoitti...

No heippa! Tulin heti vastavierailulle ja samoin tein kirjauduin lukijaksesi....menpäs vähän vielä enemmän lueskelemaan juttujasi, mutta kuullaan taas pian!!!

Ps. oon tosi kova vaihteleen ja kaikkee ja koko ajan:)

Kaaponkammari kirjoitti...

Uuden kuun emilia: Kiitos kauniista sanoista. Kyllä tapettien kanssa kannattaa olla varovainen.

Sanna-Riikka: Mukavaa, että tulit vastavierailulle ja hyvä, että on muitakin vaihtelunhaluisia kun minä:)

Anonyymi kirjoitti...

Sä oot kyllä Hanna niin sisustus ihminen! Mulle kelpaa samat verhot vuodesta toiseen..ihana koti teillä t. Katariina

Anonyymi kirjoitti...

Teillähän oli ne kivat massiiviset keittiön tuolit mustat nahkaiset...ehkä ole myynnyt ne eteenpäin. t. KS