lauantai 20. marraskuuta 2010

Ihania vaatteita ihanalla hinnalla


Laitan teille ajatuksia kammareiden sijaan tällä kertaa lastenvaatteista. Aiemmin kahden ensimmäisen pojan kanssa ostelin aika paljon vaatteita ja kiertelin ahkerasti kirpputoreja tekemässä ihania löytöjä sillä seurauksella, että kaikki paikat pursusivat vaatetta ja tavaraa. Sitten vielä kun niitä kiireessä pengotaan ja haetaan, niin aika helposti on epäjärjestys valloillaan. Onhan se nytkin, mutta pienemmässä mittakaavassa, kun ei haali vaatetta niin älyttömiä määriä. Yritän siis parhaani mukaan miettiä paremmin, tarvitaanko tätä vai ostanko sen vaan ostamisen ilosta.

Kaapolla ei ole juurikaan ostettuja vaatteita, vaan kaikki on kierrätettyjä ystäviltä tai kirpputoreilta.
Minusta ei pienille muutenkaan kannata ostaa vaatteita uutena, kun niitä ehtii käyttää sen muutaman kerran ja sitten ne onkin jo pieniä.


Viime kesänä sain kuulla aivan loistavasta perheyrityksestä, joka on ainakin minun kukkaroani säästänyt pitkän pennin ja tuonut paljon iloa. Käykääpä kurkkaamassa http://rokclothing.fi/ 
Kävin itse kaupassa ensi kertaa viime kesänä Tuusulassa ja sen jälkeen ketju on laajentunut Myllypuroon ja Kouvolaan. Kaupassa myydään laadukkaita second hand vaatteita, jotka tuoraan suoraan USA:sta. Hinnat ovat pysyneet alhaalla ja ovat kirppiksen hintoja: bodyt maksavat noin kaksi euroa, neuleet 3-4 euroa, farkut ja housut muutaman euron. Mikä ihaninta vaatteet ovat todella hyvänlaatuisia ja merkkeinä mm. OshKosh, Polo, Tommy Hilfiger yms. Toki jotkut vaatteet voivat maksaa hieman enemmän, mutta kaikki esittelemäni on näitä edullisia:)Paita OshKosh; ihana poroneule jouluksi, housuissa juoksee myös poro ja toiset housut, joissa ihana ohut beessi pehmeä vuori ja kauniit ompeleet käänteissä.


Molemmat liikkeet ovat facebookissa ja ovat itsenäisiä yrittäjiä, mikäli joku haluaa sieltä kurkata, miten ovat auki tms. Soittelinkin viime viikolla ja varasin Kaapolle muutamia vaatteita uudesta kuormasta ihan puhelimitse, joten taidan tänään käydä kurkkaamassa, ovatko sopivia.Palvelu on molemmissa puodeissa tosi avuliasta.


Ne jotka eivät asu pääkaupunkiseudulla, mutta käyvät visiitillä täällä, niin voisi olla yksi tutustumisen arvoinen kohde, mikäli haluaa jättää kukkaroon tilaa muille ostoksille.Onko liike teille tuttu ja oletteko tehneet ihania löytöjä?

4 kommenttia:

Jussi kirjoitti...

Jee, hyvä Kaappis!

Anonyymi kirjoitti...

Kierrätys on todella hieno asia. Maailmassa on liikaa tavaraa. Haluaisin itsekin ostaa enemmän kierrätettyä tavaraa, mutta aika ei riitä, joten liian usein tulee ostettua kaupasta uutta tavaraa. Huonoa omatuntoni paikkaan ostamalla palveluja esim. kampaajakäynnillä.
PS KAAPO ON NIIN SÖDE! terkuin Katariina

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Kiitos vinkistäsi. Täällä maalla kirppiskamaa ei pahemmin ole tällä saralla tarjolla. Ihan vauvoille helpommin. Pitääkin helsingissä asuvaa siskoani infota, kun hänellä on kolme pientä vaatetettavaa :)

Ihanaa viikonloppua!

Kaaponkammari kirjoitti...

Jussi: jee jee
Katariina: toivotaan että pojille löytyy kierrätettynä
Uusi kuu: Laita siskosi asialle ostamaan Niilolle:)