lauantai 4. kesäkuuta 2011

Lapset lomille LOMPS


Meillä isot pojat aloittivat juuri kesälomansa. Onhan se ihan mahtava juttu, kun ei tarvitse aamulla herätä kouluun vaan saa mennä ja tulla vapaana kuin taivaan lintu. Pojilla on hymy herkässä ja tuosta ne jo lähtivät kavereita moikkaamaan.

Kesän myötä harrastukset pojilla hieman muuttuvat. Vanhin poika harjoittelee kesällä omatoimisesti ja jääkiekko muuttuu rullakiekkoon, jota voi onneksi harjoitella suhteellisen lähellä. Lisäksi heillä on jääkiekossa monenlaista oheisharjoittelua, joten lomapäiviä saa mukavasti kulumaan harrastusten parissa. Keskimmäinen pelailee mielellään kyläseurassamme jalkapalloa, jota onkin tosi mukava harrastaa kesällä ja sitä mielellään itsekin seuraa kauniissa säässä kentän laidalla. Koskaan ei onneksi ole meidän isompia tarvinnut patistaa tekemään juttuja, vaan ihan itse haluavat liikkua ja mennä. Se tekee hyvää, kun vanhemmalla pojalla on astma, niin sekin pysyy kurissa. Pleikka eikä tietokonepelit meillä taida edes toimia, joten niitä ei meillä ole pelattu mies muistiin, eikä kyllä hirveesti haittaa:)

 


Pojat tykkäävät viettää eniten lomaa KOTONA, eivätkä kaipaa mitään sen suurempia matkoja tai sirkushuveja. Jos reissuun lähtetään, niin saman tien alkaa mankuminen kavereista, joten ei hirveästi huvita edes reissuja suunnitella, tai sitten jollain jaetulla porukalla. En tiedä vielä. Mieskin on hidas hämäläinen suunnittelujen suhteen, joten antaa olla. Katsotaan päivä kerrallaan ja nautitaan kotipihasta, jossa kyllä kaikki viihdytään. Keskimmäinen poika kirjoitti koulunsa lehteen lomasuunnitelmistaan näin:

Käyn joka päivä kaupassa 
ja ostan pillimehun.
Menen jalkapalloturnauksiin 
ja pyöräretkelle.
Kesä on ihana!

9 kommenttia:

J kirjoitti...

Ihanaa lomaa teille! Nautitaan näistä hellepäivistä :)

Kirsi kirjoitti...

Samoilla linjoilla mennään,ei se edes tunnu lomalta jos aikataulun kanssa painellaan paikasta toiseen hampaat irvessä=D Piiiitkää ja aurinkoista lomailua!

Virpi kirjoitti...

Ihanasti on poikasi kirjoittanut! Samoilla linjoilla täälläkin... mitään isoja suunnitelmia ei ole tehty eikä tehdäkään, mennään fiiliksen mukaan. Ihanaa ja aurinkoista lomaa teille!

Terhi kirjoitti...

Leppoisaa lomaa teidän koululaisille ja sitä kautta tietty koko perheelle! Lomalla ihan parasta on se, että saa vaan olla :)

Peppi kirjoitti...

Täällä myös ei vielä mitään suunnitelmia kesän suhteen. Paitsi muutamat pakolliset juhlakuviot, joihin kutsu on käynyt. Ihan parasta on vaan olla ja nauttia kiireettömyydestä. Ja jos siltä viuhahtaa ja tehdä pikkureissu.

Tosi ihana, että pojilla riittää tekemistä ja vielä tuommosta hyvää ja positiivista puuhaa kavereiden kanssa. Eikun nautiskelkaa lomasta, fiilistellen, tekemällä just sitä mikä huvittaa!

Peppi kirjoitti...

Sormet tulee näköjään perässä ajatuksen kans tai sit toisin päin. Piti sanomani, että jos siltä TUNTUU, niin voi viuhahtaa ja tehdä pikkureissun.
Mutta voihan sitä viuhahdella muutenkin lomalla :D

Piia kirjoitti...

Kesäpäivien kimallusta, auringontuiketta ja leppeää suvenaikaa toivotellen!

Villa Kajava kirjoitti...

OIkein hyvää ja rentoa lomaa koko perheelle :)! Mä olen vähän ihmeissäni, miten meillä kävi niin, että esikoinen käy nyt pari viikkoa pesiskerhossa, kakkonen+kolmonen 2vkoa srk:n kesäkerhossa, ja ensi viikolla alkaa vielä kahden viikon intensiiviuimakoulu kakkosella+kolmosella :). No jäähän sitä kesää vielä, ja tuossa kesäkerhossa käydään fiilisten ja jaksamisten mukaan..

Hyvin on poikasi kirjoittanut :)!

Haliterkuin Minna ;)

Villa Kaarnakallion Emäntä kirjoitti...

Ei meilläkään sen suurempia suunnitelmia ole kesälomille. Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla pyörähdetään, kun mun loma alkaa, siinä se. Mä nautin jo nyt, kun lapset on lomalla, niin mun ei tarvii herätä aamulla aikasin herättelemään ketään. :)

Ihanaa kesää ja lomaa koko kammarin väelle!